Prezentujemy Państwu przykładowe menu weselne.
W każdym menu istnieje możliwość indywidualnych zmian dań
a także jesteśmy otwarci na nowe propozycję, chcąc zapewnić Państwu najwyższą jakość obsługi.
I oferta I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wieprzowa z cebulką, marchewką i ogórkiem
- pieczeń z karczku
- kotlet schabowy panierowany
- kotlet drobiowy z szynką i z serem
- kotlet drobiowy z pieczarkami w płatkach kukurydzy
- sos, kluski śląskie, ziemniaki, kapusta biała z boczkiem i z koperkiem
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z kalafiora
- strogonoff
- kotlet dewolaj
- kotlet schabowy z fetą i szpinakiem
- saszłyk drobiowy
- ziemniaczki pieczone
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z zielonego ogórka
- dorsz pieczony w chipsach z masłem
- bukiet warzyw z prażonymi migdałami
- barszczyk czerwony
- krokiecik z mięsem
- schab pieczony z morelą
- kurczak w pikantnym cieście
- rolada drobiowa z warzywami sos tatarski
- sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami
- sałatka meksykańska
- śledzie w oleju
- śledzie marynowane na sałatce
- tymbaliki z szynki i z musem chrzanowym
- galaretki drobiowe
- cukinia faszerowana
- wędliny
- marynatki
- koreczki serowe
- pieczywo
I oferta II dzień
Menu weselne:
- żurek staropolski z kiełbaską i z jajkiem
- stek wołowy z cebulką
- rolada wieprzowa z porą i boczkiem
- roladka drobiowa z papryką i cebulką
- kotlet drobiowy panierowany
- kotlet mielony z serem
- sos
- pyzy
- ziemniaczki
- buraczki zasmażane
- surówka z kiszonej kapusty
- surówka z pory
- kurczak w sosie serowo – śmietankowym z warzywami
- golonko duszone w piwie
- żeberko pieczone z miodem
- kapusta kiszona z pieczarkami
- chrzan, musztarda
- gulasz węgierski z kluseczkami
- boczek faszerowany sos czosnkowy
- pasztet staropolski
- kurczak faszerowany z pomidorkami suszonymi
- sałatka brokułowa
- sałatka z wędzonym kurczakiem
- śledzie w śmietanie
- śledzie z musztardą francuską
- galantyna drobiowa w galarecie
- jajka faszerowane – tuńczyk plus szynka
- marynatki
- wędliny
- pieczywo
II oferta I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wołowa
- pieczeń z szynkówki
- kotlet drobiowy z pomidorem suszonym i serem
- pałeczka drobiowa z mięsem mielonym
- koperta z indyka z pieczarkami
- sos
- kluski śląskie
- ziemniaki
- kapusta biała z boczkiem i koperkiem
- surówka z marchewki
- surówka z sałaty lodowej
- mozaika drobiowa
- kotlet schabowy
- kotlet drobiowy w migdałach
- dufinki
- surówka z kapusty białej
- surówka z selera
- kurczak faszerowany
- grzanka serowo – czosnkowa
- salsa warzywna
- barszczyk czerwony
- pasztecik z mięsem
- galantyna z kurczaka sos coctailowy
- schab pieczony ze śliwką
- kieszonki ze schabu z musem jajecznym
- sałatka pieczarkowa
- sałatka z grillowanym kurczakiem
- śledzie w oleju
- śledzie w sosie tatarskim
- schab w galarecie
- galaretka drobiowa
- roladki z tortilli z warzywami
- koreczki serowe
- marynatki
- wędliny
- pieczywo
II oferta II dzień
Menu weselne:
- kwaśnica na wędzące
- kotlet drobiowy panierowany
- roladka wieprzowa z pieczarkami
- kotlet drobiowy z żurawiną i camembertem
- stek wołowy z cebulką
- kotlet drobiowy nadziewany serem i ziołami
- sos
- kopytka
- ziemniaki
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z selera
- flaczki wołowe
- pieczeń ze schabu
- pieczeń z karczku
- sos borowikowy
- szpecle
- buraczki zasmażane
- bogracz
- rolada drobiowa z kabanosem
- rolada serowa z mięsem mielonym
- sałatka z paluszków chrabowych
- sałatka jarzynowa
- śledzie w sosie koperkowym
- śledzie w sosie salsa
- indyk z morelą w galarecie
- babeczki faszerowane pastą jajeczną
- marynatki
- wędliny
- pieczywo
III oferta I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wołowa staropolska ( cebulka, boczek, śliwka )
- kotlet drobiowy panierowany
- kotlet z indyka z pomidorów suszonych i bazylia
- udko drobiowe faszerowane warzywami
- karkówka duszona
- sos
- kluski śląskie
- ziemniaki
- kapusta biała z boczkiem i koperkiem
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z marchewki
- krem kurkowy z bitą śmietaną
- szaszłyk wieprzowy
- udziec drobiowy pieczony
- kotlet schabowy w migdałach
- placuszki rosti
- surówka śnieżna ( kapusta pekińska)
- dorsz smażony
- warzywa duszone w sosie pomidorowym
- barszczyk czerwony
- paszteciki ze szpinakiem
- Rolada drobiowa z serem i salami
- boczek faszerowany
- Nuggetsy drobiowe sos czosnkowy
- sałatka z pierożków tortellini
- sałatka gyros
- śledzie w oleju
- śledzie z musztardą francuską
- tymbaliki z szynki z serkiem almette
- galaretka drobiowa
- jajka faszerowane – pieczarka – makrela
- koreczki serowe
- marynatki
- wędliny
- pieczywo
III oferta II dzień
Menu weselne:
- krem borowikowy z grzankami
- roladka wieprzowa z porą i z masłem
- kotlet schabowy panierowany
- kotlet drobiowy z papryką i z jabłkiem
- szaszłyk wieprzowy z mięsa mielonego z ziarnami
- kotlet z indyka z grzybami leśnymi
- sos
- kopytka
- ziemniaki
- buraczki zasmażane
- surówka z pory
- zupa warzywna minestrone
- filet drobiowy smażony saute
- faworki drobiowe
- roladka ze schabu z serem i z orzechami
- ryż jaśminowy
- warzywa w sosie słodko-kwaśnym
- surówka z sałaty lodowej (z akcentem owoc)
- strogonoff
- schab pieczony z mięsem mielonym i z serem
- karczek pieczony
- rolada drobiowa ze szpinakiem sos chrzanowy
- sałatka ananasowa
- sałatka grecka
- śledzie w sosie salsa
- ryba opiekana w zalewie octowej
- galaretka wieprzowa
- marynatki
- Babeczki faszerowane kozim serem
- wędliny
- pieczywo
Oferta specjalna I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wołowa
- kotlet schabowy
- udziec drobiowy z boczkiem i z papryką
- kotlet drobiowy z pieczarkami w płatkach kukurydz
- pieczeń z karkówki
- kotlet drobiowy z serem i z szynką
- sos pieczarkowy
- kluseczki śląskie
- ziemniaki z koperkiem
- kapusta biała z boczkiem i koperkiem
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z marchewki
- tort
- strogonoff 50%
- kurczak z warzywami w sosie śmietankowym
- kotlet dewolaj
- kotlet schabowy w migdałach
- mozaika drobiowa
- ziemniaczki pieczone
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z pory
- udziec wieprzowy płonący
- sos borowikowy
- sos chrzanowy
- kapusta kiszona z boczkiem
- dorsz pieczony w chipsach
- bukiet warzyw z masłem
- barszczyk czerwony
- krokiecik z mięsem
- pasztecik z mięsem
- schab pieczony ze śliwką
- karczek pieczony w ziołach sos czosnkowy
- rolada drobiowa
- sałatka z wędzonego kurczaka
- sałatka z paluszkami krabowymi
- śledzie w oleju
- śledzie w sosie salsa
- indyk z morelą w galarcie
- galaretka wieprzowa
- tortilla z łososiem
- babeczki kruche z pastą serową
- wędliny
- marynatki
- pieczywo
- masło czosnkowe
Oferta specjalna II dzień
Menu weselne:
- żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
- rolada wieprzowa z porą i z masłem
- stek wołowy z cebulką
- pałeczka drobiowa z pieczarkami
- kotlet drobiowy z pomidorem suszonym i serem
- pieczeń z szynkówki
- kotlet wieprzowy, mielony z serem i ziołami
- sos pieczeniowy
- pyzy
- ziemniaki z koperkiem
- buraczki zasmażane
- surówka z kapusty białej
- surówka z ogórków zielonych
- deser lodowy „GRYCAN”
- flaczki wołowe 50%
- bogracz 50%
- golonko pieczone w piwie
- żeberko wieprzowe duszone
- szaszłyk wieprzowy z szynki
- kapusta kiszona zasmażana
- pieczarki duszone
- chrzan + musztarda
- gołąbki z sosem pomidorowym
- sakiewki naleśnikowe z farszem drobiowym
- salsa warzywna
- galantyna drobiowa
- boczek faszerowany sos koktajlowy
- schab pieczony z żurawiną
- nuggetsy drobiowe
- sałatka z warzyw w melonie
- sałatka z tuńczyka
- ryba opiekana w zalewie octowej
- śledzie z musztardą francuską
- tymbaliki z szynki z musem chrzanowym
- galaretki drobiowe
- jajko faszerowane
- łosoś wędzony podawany na pumperniklu
- wędliny
- marynatki
- pieczywo + masło koperkowe
OFERTA DAŃ
ZUPA 1 DO WYBORU
rosół z makaronem
krem z pieczarek
knelki w bulionie
MIĘSA DO OBIADU I KOLACJI (5 rodzai do obiadu i 3 rodzaje do kolacji)
roladka wołowa
kotlet schabowy panierowany
pieczeń z karczku
kotlet drobiowy z pomidorem suszonym
udziec drobiowy faszerowany mięsem mielonym i warzywami
devolaj
mozaika drobiowa
kotlet schabowy z fetą i szpinakiem
stek wołowy z cebulką
indyk z pora i boczkiem
stek z karkówki z cebulka
rolada z kaczki z sosem tymiankowym
przysmak staropolski
rolada faszerowana szpinakiem i fetą
schab w pieprzu i z oscypkiem
DODATKI
kluski śląskie
ziemniaki
ziemniaki pieczone
ziemniaki ze skórką zapiekane
kapusta zasmażana z boczkiem
kapusta czerwona zasmażana po szlachecku
buraczki zasmażane
surówka z marchewki
surówka z selera z rodzynkami
colesław
wielowarzywna
surówka z buraków z kminkiem
surówka z marchwi z porem i jabłkiem
surówka z pekińskiej
surówka z pory
surówka z czerwonej kapusty z majonezem
ZUPY
strogonoff
bogracz
gulasz węgierski z kluseczkami
kurczak w sosie serowo śmietanowym
Consomme z borowikami
kurczak w śmietanie z karczochem
żurek staropolski
kwaśnica
krem truflowo pieczarkowy z karmelizownym orzechem
krem z borowików
krem z brokuł
krem pomidorowy
barszczyk czerwony + krokiecik, pasztecik
krem kurkowy z grzankami
DANIA RYBNE
dorsz pieczony w czipsach z bukietem warzyw z prażonymi migdałami
dorsz z salsą gruszkowo ogórkową
ZIMNA PŁYTA
galantyny z kurczaka 3 rodzaje ( szpinak, papryka, pieczarki )
karkówka pieczony
boczek faszerowany
nugettsy
schab rolowany z fetą i oliwką
rolada drobiowa z salami i serem
schab ze śliwką
schab z żurawiną
schab z morelą
kaczka luzowana z galeretką z żurawiny i wina
SAŁATKI 2 rodzaje do wyboru:
meksykańska
brokułowa
sałatka z kurczaka wędzonego
sałatka z grilowanym kurczakiem
sałatka gyros
sałatka z paluszków surimi
sałatka grecka
sałatka z kurczaka z prażonym słonecznikiem
sałatka z kurczaka z pomarańczą i granatem
sałatka francuska serowa
sałatka mimoza
sałatka z tuńczyka
sałatka z kurczaka pieczonego z selerem i orzechami
ŚLEDZIE 2 do wyboru:
śledz w oleju
śledz w śmietanie
śledz po tatarsku
śledzie w sosie salsa
śledzie w musztardzie francuskiej
śledzie marynowane na sałatce cebulowej
śledz w puchu chrzanowym
śledz po japońsku
galaretki drobiowe
galaretki wieprzowe
schab w galarecie
galantyna w galarecie
tymbaliki z szynki z musem chrzanowym
Sala Diamentowa, Sala Brylantowa - Wręczyca Wielka
ul. 3 Maja 2
42-130 Wręczyca Wielka
+48604223040