Menu

Menu




Prezentujemy Państwu przykładowe menu weselne.
W każdym menu istnieje możliwość indywidualnych zmian dań
a także jesteśmy otwarci na nowe propozycję, chcąc zapewnić Państwu najwyższą jakość obsługi.


I oferta I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wieprzowa z cebulką, marchewką i ogórkiem
- pieczeń z karczku
- kotlet schabowy panierowany
- kotlet drobiowy z szynką i z serem
- kotlet drobiowy z pieczarkami w płatkach kukurydzy
- sos, kluski śląskie, ziemniaki, kapusta biała z boczkiem i z koperkiem
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z kalafiora
- strogonoff
- kotlet dewolaj
- kotlet schabowy z fetą i szpinakiem
- saszłyk drobiowy
- ziemniaczki pieczone
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z zielonego ogórka
- dorsz pieczony w chipsach z masłem
- bukiet warzyw z prażonymi migdałami
- barszczyk czerwony
- krokiecik z mięsem
- schab pieczony z morelą
- kurczak w pikantnym cieście
- rolada drobiowa z warzywami sos tatarski
- sałatka z grillowanym kurczakiem i prażonymi ziarnami
- sałatka meksykańska
- śledzie w oleju
- śledzie marynowane na sałatce
- tymbaliki z szynki i z musem chrzanowym
- galaretki drobiowe
- cukinia faszerowana
- wędliny
- marynatki
- koreczki serowe
- pieczywo
I oferta II dzień
Menu weselne:
- żurek staropolski z kiełbaską i z jajkiem
- stek wołowy z cebulką
- rolada wieprzowa z porą i boczkiem
- roladka drobiowa z papryką i cebulką
- kotlet drobiowy panierowany
- kotlet mielony z serem
- sos
- pyzy
- ziemniaczki
- buraczki zasmażane
- surówka z kiszonej kapusty
- surówka z pory
- kurczak w sosie serowo – śmietankowym z warzywami
- golonko duszone w piwie
- żeberko pieczone z miodem
- kapusta kiszona z pieczarkami
- chrzan, musztarda
- gulasz węgierski z kluseczkami
- boczek faszerowany sos czosnkowy
- pasztet staropolski
- kurczak faszerowany z pomidorkami suszonymi
- sałatka brokułowa
- sałatka z wędzonym kurczakiem
- śledzie w śmietanie
- śledzie z musztardą francuską
- galantyna drobiowa w galarecie
- jajka faszerowane – tuńczyk plus szynka
- marynatki
- wędliny
- pieczywo


II oferta I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wołowa
- pieczeń z szynkówki
- kotlet drobiowy z pomidorem suszonym i serem
- pałeczka drobiowa z mięsem mielonym
- koperta z indyka z pieczarkami
- sos
- kluski śląskie
- ziemniaki
- kapusta biała z boczkiem i koperkiem
- surówka z marchewki
- surówka z sałaty lodowej
- mozaika drobiowa
- kotlet schabowy
- kotlet drobiowy w migdałach
- dufinki
- surówka z kapusty białej
- surówka z selera
- kurczak faszerowany
- grzanka serowo – czosnkowa
- salsa warzywna
- barszczyk czerwony
- pasztecik z mięsem
- galantyna z kurczaka sos coctailowy
- schab pieczony ze śliwką
- kieszonki ze schabu z musem jajecznym
- sałatka pieczarkowa
- sałatka z grillowanym kurczakiem
- śledzie w oleju
- śledzie w sosie tatarskim
- schab w galarecie
- galaretka drobiowa
- roladki z tortilli z warzywami
- koreczki serowe
- marynatki
- wędliny
- pieczywo
II oferta II dzień
Menu weselne:
- kwaśnica na wędzące
- kotlet drobiowy panierowany
- roladka wieprzowa z pieczarkami
- kotlet drobiowy z żurawiną i camembertem
- stek wołowy z cebulką
- kotlet drobiowy nadziewany serem i ziołami
- sos
- kopytka
- ziemniaki
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z selera
- flaczki wołowe
- pieczeń ze schabu
- pieczeń z karczku
- sos borowikowy
- szpecle
- buraczki zasmażane
- bogracz
- rolada drobiowa z kabanosem
- rolada serowa z mięsem mielonym
- sałatka z paluszków chrabowych
- sałatka jarzynowa
- śledzie w sosie koperkowym
- śledzie w sosie salsa
- indyk z morelą w galarecie
- babeczki faszerowane pastą jajeczną
- marynatki
- wędliny
- pieczywo


III oferta I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wołowa staropolska ( cebulka, boczek, śliwka )
- kotlet drobiowy panierowany
- kotlet z indyka z pomidorów suszonych i bazylia
- udko drobiowe faszerowane warzywami
- karkówka duszona
- sos
- kluski śląskie
- ziemniaki
- kapusta biała z boczkiem i koperkiem
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z marchewki
- krem kurkowy z bitą śmietaną
- szaszłyk wieprzowy
- udziec drobiowy pieczony
- kotlet schabowy w migdałach
- placuszki rosti
- surówka śnieżna ( kapusta pekińska)
- dorsz smażony
- warzywa duszone w sosie pomidorowym
- barszczyk czerwony
- paszteciki ze szpinakiem
- Rolada drobiowa z serem i salami
- boczek faszerowany
- Nuggetsy drobiowe sos czosnkowy
- sałatka z pierożków tortellini
- sałatka gyros
- śledzie w oleju
- śledzie z musztardą francuską
- tymbaliki z szynki z serkiem almette
- galaretka drobiowa
- jajka faszerowane – pieczarka – makrela
- koreczki serowe
- marynatki
- wędliny
- pieczywo
III oferta II dzień
Menu weselne:
- krem borowikowy z grzankami
- roladka wieprzowa z porą i z masłem
- kotlet schabowy panierowany
- kotlet drobiowy z papryką i z jabłkiem
- szaszłyk wieprzowy z mięsa mielonego z ziarnami
- kotlet z indyka z grzybami leśnymi
- sos
- kopytka
- ziemniaki
- buraczki zasmażane
- surówka z pory
- zupa warzywna minestrone
- filet drobiowy smażony saute
- faworki drobiowe
- roladka ze schabu z serem i z orzechami
- ryż jaśminowy
- warzywa w sosie słodko-kwaśnym
- surówka z sałaty lodowej (z akcentem owoc)
- strogonoff
- schab pieczony z mięsem mielonym i z serem
- karczek pieczony
- rolada drobiowa ze szpinakiem sos chrzanowy
- sałatka ananasowa
- sałatka grecka
- śledzie w sosie salsa
- ryba opiekana w zalewie octowej
- galaretka wieprzowa
- marynatki
- Babeczki faszerowane kozim serem
- wędliny
- pieczywo


Oferta specjalna I dzień
Menu weselne:
- rosół z makaronem
- roladka wołowa
- kotlet schabowy
- udziec drobiowy z boczkiem i z papryką
- kotlet drobiowy z pieczarkami w płatkach kukurydz
- pieczeń z karkówki
- kotlet drobiowy z serem i z szynką
- sos pieczarkowy
- kluseczki śląskie
- ziemniaki z koperkiem
- kapusta biała z boczkiem i koperkiem
- sałatka z czerwonej kapusty
- surówka z marchewki
- tort
- strogonoff 50%
- kurczak z warzywami w sosie śmietankowym
- kotlet dewolaj
- kotlet schabowy w migdałach
- mozaika drobiowa
- ziemniaczki pieczone
- surówka z kapusty pekińskiej
- surówka z pory
- udziec wieprzowy płonący
- sos borowikowy
- sos chrzanowy
- kapusta kiszona z boczkiem
- dorsz pieczony w chipsach
- bukiet warzyw z masłem
- barszczyk czerwony
- krokiecik z mięsem
- pasztecik z mięsem
- schab pieczony ze śliwką
- karczek pieczony w ziołach sos czosnkowy
- rolada drobiowa
- sałatka z wędzonego kurczaka
- sałatka z paluszkami krabowymi
- śledzie w oleju
- śledzie w sosie salsa
- indyk z morelą w galarcie
- galaretka wieprzowa
- tortilla z łososiem
- babeczki kruche z pastą serową
- wędliny
- marynatki
- pieczywo
- masło czosnkowe


Oferta specjalna II dzień
Menu weselne:
- żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
- rolada wieprzowa z porą i z masłem
- stek wołowy z cebulką
- pałeczka drobiowa z pieczarkami
- kotlet drobiowy z pomidorem suszonym i serem
- pieczeń z szynkówki
- kotlet wieprzowy, mielony z serem i ziołami
- sos pieczeniowy
- pyzy
- ziemniaki z koperkiem
- buraczki zasmażane
- surówka z kapusty białej
- surówka z ogórków zielonych
- deser lodowy „GRYCAN”
- flaczki wołowe 50%
- bogracz 50%
- golonko pieczone w piwie
- żeberko wieprzowe duszone
- szaszłyk wieprzowy z szynki
- kapusta kiszona zasmażana
- pieczarki duszone
- chrzan + musztarda
- gołąbki z sosem pomidorowym
- sakiewki naleśnikowe z farszem drobiowym
- salsa warzywna
- galantyna drobiowa
- boczek faszerowany sos koktajlowy
- schab pieczony z żurawiną
- nuggetsy drobiowe
- sałatka z warzyw w melonie
- sałatka z tuńczyka
- ryba opiekana w zalewie octowej
- śledzie z musztardą francuską
- tymbaliki z szynki z musem chrzanowym
- galaretki drobiowe
- jajko faszerowane
- łosoś wędzony podawany na pumperniklu
- wędliny
- marynatki
- pieczywo + masło koperkowe

 

OFERTA DAŃ

 

ZUPA 1 DO WYBORU

rosół z makaronem

krem z pieczarek

knelki w bulionie

 

 MIĘSA DO OBIADU I KOLACJI (5 rodzai do obiadu i 3 rodzaje do kolacji)

roladka wołowa

kotlet schabowy panierowany

pieczeń z karczku

kotlet drobiowy z pomidorem suszonym

udziec drobiowy faszerowany mięsem mielonym i warzywami

devolaj

mozaika drobiowa

kotlet schabowy z fetą i szpinakiem

stek wołowy z cebulką

indyk z pora i boczkiem

stek z karkówki z cebulka

rolada z kaczki z sosem tymiankowym

przysmak staropolski

rolada faszerowana szpinakiem i fetą

schab w pieprzu i z oscypkiem

 

DODATKI

kluski śląskie

ziemniaki

ziemniaki pieczone

ziemniaki ze skórką zapiekane

kapusta zasmażana z boczkiem

kapusta czerwona zasmażana po szlachecku

buraczki zasmażane

surówka z marchewki

surówka z selera z rodzynkami

colesław

wielowarzywna

surówka z buraków z kminkiem

surówka z marchwi z porem i jabłkiem

surówka z pekińskiej

surówka z pory

surówka z czerwonej kapusty z majonezem

ZUPY

strogonoff

bogracz

gulasz węgierski z kluseczkami

kurczak w sosie serowo śmietanowym

Consomme z borowikami

kurczak w śmietanie z karczochem

żurek staropolski

kwaśnica

krem truflowo pieczarkowy z karmelizownym orzechem

krem z borowików

krem z brokuł

krem pomidorowy

barszczyk czerwony +  krokiecik, pasztecik

krem kurkowy z grzankami

 

DANIA RYBNE

dorsz pieczony w czipsach z bukietem warzyw z prażonymi migdałami 

dorsz z salsą gruszkowo ogórkową

 

 

ZIMNA PŁYTA

galantyny z kurczaka 3 rodzaje ( szpinak, papryka, pieczarki )

karkówka pieczony

boczek faszerowany

nugettsy

schab rolowany z fetą i oliwką

rolada drobiowa z salami i serem

schab ze śliwką

schab z żurawiną

schab z morelą

kaczka luzowana z galeretką z żurawiny i wina

 

SAŁATKI  2 rodzaje do wyboru:

meksykańska

brokułowa

sałatka z kurczaka wędzonego

sałatka z grilowanym kurczakiem

sałatka gyros

sałatka z paluszków surimi

sałatka grecka

sałatka z kurczaka z prażonym słonecznikiem

sałatka z kurczaka z pomarańczą i granatem

 

sałatka francuska serowa

sałatka mimoza

sałatka z tuńczyka

sałatka z kurczaka pieczonego z selerem i orzechami
 

ŚLEDZIE 2 do wyboru:

śledz w oleju

śledz w śmietanie

śledz po tatarsku

śledzie w sosie salsa

śledzie w musztardzie francuskiej

śledzie marynowane na sałatce cebulowej

śledz w puchu chrzanowym

śledz po japońsku

 

galaretki drobiowe

galaretki wieprzowe

schab w galarecie

galantyna w galarecie

tymbaliki z szynki z musem chrzanowym

 

 

Polecamy

Fotograf Radosław Pawlik
DJ Piotr Szymański

Sala Diamentowa -  Wręczyca Wielka - sala wselna

Adres

Sala Diamentowa, Sala Brylantowa - Wręczyca Wielka

ul. 3 Maja 2

42-130 Wręczyca Wielka

Kontakt telefoniczny

+48604223040